Interim HR Functies

Wat zijn Interim HR Functies?

Uw afdeling is goed georganiseerd en uw HR adviseurs en medewerkers kunnen de lopende zaken prima aan. Totdat er bijvoorbeeld een groot project opgestart wordt. Uw medewerkers moeten kiezen tussen het doen van hun eigen werk en het uitvoeren van het project. De overgebleven positie kunt u invullen met een Interim HR Adviseur/ Officer. Ook bij het overbruggen van een zwangerschapsperiode of een periode tussen vertrek van een vaste medewerker en de invulling door een opvolger is uitstekend geschikt voor Interim HR Functies.

Bij re-organisaties wilt u misschien geen eigen personeel inzetten. Soms moeten er impopulaire beslissingen genomen worden of vervelende mededelingen gedaan worden; dit kunt u prima uit handen geven aan een Interim Project medewerker. In deze periode komen ook regelmatig projecten voor op het gebied van outsourcing en insourcing; absoluut geschikt voor een Interim HR Project Officer. Het beschrijven van functies, personeelsregelingen etcetera, is ook een geschikte opdracht voor een Interim HR Project Officer.

Het is niet nodig om mij volledige of vaste dagen in te zetten. Ook op uurbasis, op de momenten dat het nodig is, kunt u een beroep op mij doen. Zo heb ik bijvoorbeeld case management in het onderwijs ingevuld.

Hoe ga ik te werk inzake Interim HR Functies?

Bij het invullen van een Interim HR functie is het zaak dat ik, met of zonder inwerkperiode, de lopende zaken zo goed en zo veel mogelijk probleemloos door kan laten lopen. Hiervoor zal ik investeren in het inlezen in de basisprocessen/ -protocollen, het spreken met collega's, het bestuderen van voorhanden zijnde stukken etcetera, zowel in werktijd als in eigen tijd. Door mijn luistervaardigheid en opmerkzaamheid pik ik veel op wat er op de afdeling gebeurt. Het liefst word ik dan ook betrokken bij alle lopende zaken, zoals teamoverleggen en informatiebijeenkomsten. Wanneer ik word ingezet voor een HR project zal ik vragen of er eerdere ervaringen zijn binnen de organisatie met soortgelijke projecten en praten met collega's die mij hier iets over kunnen vertellen. Bij nieuwe projecten - leert de ervaring - zal ik snel deel uitmaken van het projectteam om snel het project in de vingers te krijgen. Door mijn vermogen snel en naadloos aan te sluiten bij collega's kan ik snel zaken voor elkaar krijgen.

Het is niet nodig om mij volledige of vaste dagen in te zetten. Ook op uurbasis, op de momenten dat het nodig is, kunt u een beroep op mij doen. Zo heb ik bijvoorbeeld case management in het onderwijs ingevuld.

Bij Referenties » Interim HR Functies kunt u zien in welke posities ik een Interim HR rol heb vervuld.

 

HR interim